Van een stad naar een dorp

Van een stad naar een dorp

Door de pandemie en de hoge huizenprijzen lijkt de stad zijn aantrekkingskracht te verliezen. Steeds meer mensen overwegen een verhuizing naar het platteland. Mijn vrouw en ik hebben onlangs deze stap ook gemaakt. Wij zijn van de drukke stad Enschede verhuisd naar een klein dorpje in buurt Losser! In deze blog zal ik hierover meer vertellen.

Ons huis in de verkoop

De keuze was gemaakt, wij wilden namelijk de stad gaan inruilen voor een rustig dorp. Ik ben zelf opgegroeid in een dorp en had moeite met het wennen aan de ‘drukke’ stad. Vandaar dat ik samen met mijn vrouw had besloten om te gaan verhuizen. Mijn vrouw heeft destijds contact gezocht met een makelaar in Enschede om ons huis in de verkoop te gaan zetten. Er werd een afspraak gemaakt om foto’s te maken zodat de woning online gezet kon worden. Volgens de makelaar was er heel veel belangstelling voor onze woning, er waren op de eerste dag al 5 bezichtigingen gepland. Toen de laatste dag was aangebroken om een bod uit te brengen, begonnen de spanningen bij ons op te lopen. Daar was dan eindelijk het verlossende telefoontje van onze makelaar. Er was drie keer een bod uitgebracht boven de vraagprijs. Vanaf dat moment ging het allemaal heel snel, ons huis was verkocht voor een mooie prijs. Voor ons reden om eindelijk naar ons droomhuis te zoeken in een dorp in de buurt.

Huis kopen

Nadat ons huis officieel was verkocht, konden wij onze zoektocht voor een huis in dorp voortzetten. We hadden besloten eerst te gaan kijken wel dorp onze voorkeur had. Al snel kwamen we samen tot de conclusie dat Losser voor ons de geschikte plek zou zijn. Dit ligt namelijk gunstig voor ons werk, en ook nog is dichtbij onze ouders. Mijn vrouw heeft destijds contact gezocht met een makelaar uit Losser om onze wensen te bespreken. Al snel werden we gebeld door de makelaar omdat er een geschikte woning in de verkoop was gekomen. Na het bezichtigen van de woning waren me meteen verliefd op deze woning. Het was gunstig gelegen, een kind vriendelijke buurt waar ook op loopafstand een school dichtbij zat. Nadat ons bod werd geaccepteerd konden wij ons trotste inwoners van Losser noemen. Hier wonen we nu alweer 4 jaar met veel plezier!

zakelijkoverijssel

Reacties zijn gesloten.