Hoe zit je het beste in een bureaustoel?

Hoe zit je het beste in een bureaustoel?

Een kantoormedewerker, student en secretaresse maken dagelijks gebruik van eenzelfde soort stoel; de bureaustoel. Veel verschillende mensen maken dus gebruik van een bureaustoel in hun dagelijks leven. Om lichamelijke klachten te voorkomen en productiviteit te stimuleren is een goede bureaustoel van groot belang. Een bureaustoel waarvan je de hoogte, armleuningen, de lendensteun en de hellingshoek van de rugleuning zelf kan verstellen wordt een bureaustoel ergonomie genoemd. Het bezitten van een ergonomische bureaustoel betekent niet dat je geen klachten zal krijgen. Je moet namelijk goed weten hoe je een bureaustoel moet instellen zodat je rug -en nekklachten kan minimaliseren.  

Hoe werk bureaustoel ergonomie

Een goede bureaustoel ergonomie heeft meerdere stappen waarin je langzaam werkt naar de ideale bureaustoel voor jou. De eerste stap naar een comfortabele bureaustoel is het instellen van de juiste zithoogte. Bij de ideale zithoogte staan allebei je voeten plat op de grond. Hierbij zijn je knieĆ«n lager dan je heupen. De volgende stap is het instellen van de zitruimte. Om te voorkomen dat je knieholtes tegen je bureaustoel aan schuren kan je de zitruimte naar voren schuiven. Dan de rugleuning. Om te zorgen dat je volledige rug wordt ondersteunt, moet de rugleuning tussen de 90 en 110 graden staan. Via een lumbaalsteun kan je je onderrug van extra steun voorzien. Als laatste zijn de armleuningen. De armleuningen moet je ter hoogte van je ellebogen instellen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van je nek en schouders omdat je je schouders meer kan laten rusten op deze manier. 

De lange bureaustoel

Voor lange mensen bieden normale bureaustoelen vaak te weinig ondersteuning in de rug waardoor ze vaak last krijgen van nek -en rugklachten. Om dit te voorkomen is er ook een speciale bureaustoel lange mensen ontwikkeld. De problemen van een normale bureaustoel voor lange mensen zijn de zithoogte, zitbreedte en diepte, de hoogte van de rugleuning en armsteunen. Doordat deze onderdelen te klein zijn zorgt het voor een oncomfortabele zithouding. Dit kan worden voorkomen door deze onderdelen aan te passen. De zithoogte moeten worden verhoogd zodat de benen voldoende kunnen rusten. De zitdiepte van de bureaustoel wordt groter om te voorkomen dat de knieholtes tegen de bureaustoel aansleuren. Tot slot moet ook de hoogte van de rugleuning hoger worden zodat deze genoeg ondersteuning biedt.

zakelijkoverijssel

Reacties zijn gesloten.