De 3 gevaren van een auto huren op vakantie

De 3 gevaren van een auto huren op vakantie

Na een lange vliegreis ben je eindelijk aangekomen in het land van bestemming. Je hebt van tevoren al een auto geboekt en deze kun je direct ophalen. Moe zet je je handtekening en stapt in de auto. Echter bij het inleveren van de auto komen de problemen naar boven. Je moet een flink bedrag extra betalen. Helaas gebeurd dit vaker dan je hoopt. Hieronder staan 3 tips om dit soort problemen te voorkomen.

1. Schade check

Voordat je je handtekening zet is het belangrijk dat je de auto goed inspecteert. Is er al schade aan de auto? Als deze er is moet dit op het formulier opgenomen worden. Op die manier kan de verhuurder jou niet meer verantwoordelijk houden voor deze schade, er is vastgelegd dat dit er al was voordat jij de auto meenam. Daarnaast is het heel makkelijk voor de verhuurder om dit soort schade en krasjes te verhelpen door middel van spotrepair.

2. Brandstof beleid

Vrijwel de meeste autoverhuurders zullen met je afspreken dat je een volle tank mee krijgt en de auto ook weer met een volle tank inlevert. Dit is het meest eerlijke en daarnaast ook het meest gemakkelijke voor de verhuurder. Echter zijn er ook zat bedrijven waarbij ze een vol-leeg beleid navolgen. Hierbij krijg je een volle tank mee, daar betaal je ook voor. Echter bij het inleveren betalen ze niks voor de brandstof die nog in de auto zit. Mocht jij dus net de auto vol gegooid hebben, hebben zij er een goedkope handel aan.

3. Achterstallig onderhoud

Bekijk recensies en ga de keurmerken na van de verhuurder. Probeer te achterhalen hoe de dealer zijn auto’s onderhoudt. Als je al veel recensies leest van kapotte auto’s is het toch verstandig even verder te kijken. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan op je vakantie. Een ongeluk zit in een klein hoekje wat gemakkelijk opgelost kan worden door bijvoorbeeld de remblokken vervangen.

zakelijkoverijssel

Reacties zijn gesloten.