Alles over een mondhygiënist

Alles over een mondhygiënist

Je hebt er vast wel eens over gehoord, een mondhygiënist. De meeste mensen kennen het wel, maar weten niet wat ze doen. In dit blogartikel ga ik meer vertellen over de mondhygiënist

Wat doet een mondhygiënist allemaal?

Een mondhygiënist is er voor je mondverzorging, en het preventief werken om bijvoorbeeld gaatjes, tandvleesaandoeningen en tandsteen te voorkomen. Hieronder ziet u een aantal dingen uit een werkdag van een mondhygiënist:

  • Het verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag
  • De conditie van uw tandvlees in kaart brengen
  • Voorlichting en advies geven over het juist onderhouden van je gebit
  • Het aanbrengen van fluoride
  • Sealen van tanden en kiezen
  • Polijsten van vullingen
  • Gebitsafdrukken maken

Wat is het salaris van een mondhygiënist?

Het salaris van een mondhygiënist is een stuk minder hoog dan bijvoorbeeld een orthodontist. Een mondhygiënist verdient gemiddeld genomen €2800,- bruto per maand. Een orthodontist verdient met een eigen praktijk een stuk meer. Het gemiddelde loon per maand is €10833,- bruto. Dit is erg verschillend vergeleken met een mondhygiënist.

Welke opleiding moet een mondhygiënist volgen?

Als je mondhygiënist wil worden, moet je een vier jarige Hbo-opleiding volgen. Dit is de opleiding mondzorgkunde. Deze opleiding is in voltijd en deeltijd te volgen. De opleiding is voornamelijk gericht op het leren in de praktijk. Dit doe je vanaf het begin van de opleiding al. Je bent dan bezig met de zogenoemde ‘fantoomhoofden’.

Mijn eigen ervaring bij de mondhygiënist

ik ontkwam er niet aan. Na het advies van mijn tandarts heb ik een afspraak bij de mondhygiënist gemaakt om mijn tandprobleem op te lossen. Ik had een flinke tijd last van mijn tanden als ik warme producten eet of dronk, en vond het vrij storend worden. Nadat ik bij Tandarts Zuiderval Enschede mijn behandeling bij de mondhygiënist heb gehad heb ik nooit meer last gehad van mijn tanden! Ik kan nu alles eten en drinken zonder dat ik last krijg van mijn tanden!

zakelijkoverijssel

Reacties zijn gesloten.